Tuesday, December 29, 2009

Supper : Crab Fingers

last nite cik ya beli crab fingers ni pas balik dari klinik anta cik yin....
mmg bersungguh la dia makan...hehe....
1 stick tu mmg abis....
masuk 2nd n 3rd stick tu dia dh main2....mkn sket, letak...hehe
siap nk makan sendiri...nk duduk sendiri....
lepas 3rd stick...(tu pun xabis...hehe), emran pun give up....hehe....dh bleh gi tido... :-D

Wednesday, December 23, 2009

Santai @ Jusco

aa yg ni time dh abis mkn kt mcd tu....kitorang jln la sket nk carik brg, tetiba bila nmpk je kusi ni, emran trus naik n duduk...mama ajak dia gi kedai pun dia xmo...sampai kena dukung...pehtu emran leh lak jerit kuat2 "nak alan...nak alan..!" hehehe...sampai sume org pandang...suara dia dh kuat skang...high volume aje kalau mengamuk....terpaksa la mama upah dgn kids windmill nk bg dia senyap...masuk yg ni, dah 2 windmill emran ada...hehe :-p

Brunch @ McD

time ni mama cuti sebab xde org nk jg emran...atuk n opah gi teluk intan...so pepagi lg...err...xdela pg sgt huhu...mama dh bwk emran dgn cik yin gi brunch dkt mcd...konon2 mama nk sgt la mkn prosperity burger tu...tp bila dh mkn, xabis la pulak...pedas yg amaattt...haha....anyway, puas atila dpt jamah jugak hehe...emran mcm biasa, mama belikan happy meal nugget...byk gk dia mkn...siap letak sos tomato lg...

Monday, December 7, 2009

Emran & Slide

video

first trial...opss...jatuh pulak....

video

second trial...ok dh pandaiii...! hehe ;-)

Thursday, December 3, 2009

Satu.... Dua.... Tigaaaaaa....!!!

seraanggg......!!!!
hehehe....
sengih sampai sepet2 mata...
ok dah mama dah...esok2 pulak kita main dgn kamera yer...hehe....

Jom Baking!

video

hehe....tomei sgt2....ari2 emran tgk mama dia buat, 1 day, time mama sibuk buat benda lain, dia senyap2 naik atas kusi n "tolong" mama siapkan keje kt atas meja....hehehe

Emran Tolong Mama Yer...

ok...emran dh ready dgn rolling pin....rolling board....
skang kita amik acuan biskut pulak yer...jgn lupa shortening utk licinkan rolling board kita yer puan2... :-D

Teman Abah Gi Bengkel

tgkla rambut abah....dh serabut sebab emran main2 hehe....pantang abah dia angkat letak kt atas bahu gitu, mesti dia nk serabaikan rambut abah dia... :-D masa ni emran teman abah gi bengkel...air wiper depan cik cit rosak....hehe...nasib baik abah ada :-p tengkiu abah...kalau x, susah la mama pagi2 xnmpk :-D

Gigi Saya Dah Banyak

brape batang gigi yer kalau untuk baby umur 1 tahun 8 bln mcm emran ni patut ada....hehe....bayb lg ker....? :-p dulu ms xde anak, kalau org sebut umo2 setahun...2 tahun...mesti dlm pale bayang baby yg comel2 kecik2 tu...tp bila dh ada anak sendiri, ishh...ni br 1 thn 8 bln...dh besar anak mama nih!! hehe :-D

Kecik2 Xmo Naik...

tu diaa....senyap2 dia masuk bilik ni tau....memula sorang pun xperasan....carik2 tgk2 dia tgh bizi....hehehe....nasib baik dh reti panjat elok2....walker tu pulak xberjalan sebab dh terhadang dgn besi buaian tu....lg la senang dia manjat....masa ni kt umah opah ngah emran kt teluk intan....pg raya aji nih....tu yg manjat pakai bj melayu... :-D
aa...dh dpt masuk dah....
lutut pun dh cecah lantai....hehehe....apola bucuk mama nih.... :-p

Fire Fighter

aritu umah jiran atuk emran terbakar...alhamdulillah semua org selamat....tp cian kt diorang sebab 50% kot umah diorang xdpt nk diselamatkan...bhgn dpn ok...bhgn blkg n atas teruk sket....masa tu tengahari....so ada hamba allah yg perasan umah tu start ada asap berkepul2 naik atas atap....dia jerit mintak tlg kt jiran2 lain...then xlama pastu bomba dtg...siap 2 keta bomba lagik....tp bila tgk keadaan dh ok, 1 bomba tu blk...lgpun xmuat nk masuk jln dpn umah tu...ala2 sempit sket kan...dgn keta parking kiri kanan jalan....gmbr ni pun sempat amik ms keadaan dh tenang....masa api menjulang2 tu sume tgh gabra...hehehe...yo laaaa...kang melarat2 ke umah sebelah kang aa....tp alhamdulillah semua ok pastu....yg si kecik ni pun sibuk gk nk jadik fire fighter....hehehe...tgkla tgn dia tu...itam mengalahkan ahli bomba nye tgn....hehehe...since that day, emran dh pandai sebut "api" everytime dia nmpk api...even api dapur...hehehe....

Emran Vs Merah


Jom Naik Car Emran...

ok...bear dok diam2 kt sini yer.....
emran nk bawak gi jalan2 ni.... :-D

Monday, November 23, 2009

No Paparazi Plz...!

hehe....time ni emran mintak mama something rasanye....then mama ckp, amik gmbr dulu....lepas tu dia trus buat tgn gitu....hahaha....mcm org besar2 je.... :-p

Tuesday, November 17, 2009

Kenduri Kahwin @ Danau Kota

ni antara gmbr2 yg sempat mama snap masa gi kenduri kawin anak kawan opis mama, yg jugak, kawan opah emran kat danau kota....hehe....gmbr pengantinnye nnt la letak dlm blog mama ek...

Makan2 Majlis Hari Jadi Abah & Acu

emran dengan unyang....
paklang abul....toklang....toklong....
emran kena apit...hehe...muka cuak je tuh.... :-D
aa ni la acu qia.....besday gal... ;-) gmbr besday boy? dlm blog mama emran la nnt letak...hehe