Thursday, February 25, 2010

Good Nite...

sebenanye time ni nk amik gmbr utk mms kt abah emran....tp xlepas2 plak mms ni...sampai ke sudah...hehe...
pehtu amik gmbr lg dan lg....then try mms lg dan lg....pun xdpt2 gak...
mmm last2...mama delete sume mms yg pending tu....abah....tgk kt sini je la ek....hehe
ok dah abis sume gmbr dlm hp mama buat masa ni...kita stop dulu...hehe...bubyee....

Futsal @ Subang

time ni baru balik dari kuantan....abah kena join team futsal TM plak....mm bleh la ikut skali...memula tu emran ok gak....jalan sana sini...tgk abah main ball....tgk uncle main ball....auntie pun ada main ball tau....tp bila dh masuk tengahari....bila dia dh mula nguap2....maka bermulala episod kejar-kejaran antara mama dgn emran...hehe...bila mama xkasik je dia gi merata, mulala tunjuk perasaan...mana taknye, emran siap nk masuk dlm court sebab nk soh abah amik dia...hehehe.....uishhh...nasib baik abah upah mama dgn twister oren...hehe....bleh la jugak kejar budak bucuk ni :-p

Ustaz Emran

aaa...ni la dia muka budak yg kena sun burn pas blk dari Gambang Waterpark tu....hehe....tp disebabkan diala yg paling cerah antara semua, makanye xdela lama sgt merahnye tu....masa memula balik, idung, pipi, sume merah....hehe....
see.....xgelap pun kan....hehe :-p mama yg terlebih gelap nih....isk isk...nasib baik tang tgn je....tang muka ada gak la....tp berjaya diselamatkan sket oleh awning tudung hehehe :-p
ermm...kopiah sapela ni ek...abah haji nye ke...cik epul nye ni...dia main amik je....
isshh....malu plak....
ok2..serius sket....
mmm xdenye lama mana serius budak bucuk ni....2 saat je okay...hehe :-p
ya ampunn....ustaz sepet mana lak nih....hehehe :-D

Sehari Sebelum Itu...

hehe...saje je tempek gambar ni....sebab pas2 ni gmbr emran sume ala2 muka udang kena bakar sket....hehehe....sebab abah bawak mama, emran dgn mak su gi main air dkt Gambang Waterpark....not bad utk budak2 main...tp xde gmbr...sedas pun xde...haha...sebab mama malas plak nk pegang kamera time tu....rasa nk join main air sama...last2 mama yg terlebih sun burn...sebab sume org jalan2 main air sana sini...mama plak asik lepak "tepi pantai" jek....huhu....menadah kulit utk dibakar....hehehe

Cuti2 @ Kuantan

aa...time ni emran n mama kena kidnap balik kuantan...hehe...puasla emran main dgn pak wan dia...tp pakwan kena gi keje gak....so emran main dgn mak su pulak...
eh eh...mana gmbr maksunye...hehe...apola emran...posing bedua, yg masuk dlm frame sorang je... :-D sowee maksu...hehe...time dkt ktn ni pun emran ada main dgn mak in n cik epul dia...x lama lg, emran nk dpt sepupu....leh la tmbh ahli utk team bola....hehe...

Nak Gi Mandi Ni....

hehe...seksila budak ini...time ni nk gi mandi ke dh lepas mandi...mama ckp nk snap gmbr abang pakai towel la...trus dia nk lari...sempat amik yg tu je...hehe...oo yer, time ni emran ada dekat umah abah haji dkt jitra...cuti2 raya cina....hehe....

Cuci Keta Atuk

video

cuci...jgn xcuci....eksyen je ni....hehe..apola...time ni baru blk dari jalan....dh nk masuk pintu dh, tetiba dia nmpk pulak sponge tu kt tepi rak kasut...adeehhh....sempat pulak tu nk cuci keta atuk...ala abang ni...dah2...masuk2....

Helmet

ish....berat jugak helmet nih....

ok, posing dari sisi lak...
ok dh bleh bukak....time ni susah sgt nk amik gmbr dia....kita suruh still, dia still la, tp 2 saat je, xsempat nk tekan shutter dia dh pusing tmpt lain...hehe...notty nih....

Breakfast Dengan Atuk

time ni posing dgn cik yin sebelum gi breakfast kt c4....atuk gi jumpa KAWAN jap...hehe
aa time ni tgh tunggu order....
ayo....nape lmbt jugak makanan ni nk dtg yer....hehe...nasib baik ada bantal comey tu kt kusi...leh la abang sandar2.... :-D oo yer...br terperasan....entry2 sebelum ni mama xpenah pggl emran abang lg kan...haha...sebabnye mama berhenti rehat seketika...pas disahkan emran akan jadik abang dlm thn ni insyaallah...maka 1 family dh panggil dia abang skang :-D so if i wrote abang, maknanye encik emran la ittewww ;-)

Pas Kena Marah....Pas Kena Pujuk....

"abang....jgnla tarik2 hp mama....Oooo...biasa niii...."
"waaAAAAaaaaa...!!!"
"ala...la..la...okla2....bucuk2...meh sini...ala la la....soweee laa...yer....meh cium cikit...."
"ok jom amik gmbr 1 kita mms kt abah ye..." hehe...itula encik emran....kalau nangisss...mak aaiii...mcm kena babab....walhal kena tegur aje...hehe....

Minum Bubu

mmm...dh nk masuk 2 thn budak bucuk nih....but mama still guna word "bubu" utk susu dia...hehe..bukan apa....comey sgt bunyinye...lgpun itu first sebutan emran utk susu dia...so mama kekalkan aje sampai skang ni wpun emran dh bleh sebut susu elok2 sebenanye...anyway, wondering jugak nk sebut bubu lg ke or susu ek...nnt dia pi skolah sebut bubu kang xpaham lak cikgunye...hehehe....xpela, nnt leh bgtau kt cikgu...or nnt leh ajar emran, kalau nk mintak bubu kat cikgu, u have to say "susu" okies....hehe ;-) cayang dia....muahhhhh

Berehat @ RNR

wah wah... seronoknye dia main yer...mana taknye, dlm keta atuk, emran dh boring asik duduk je...masa ni emran ikut atuk gi johor....atuk ada keje sket...tp last2 1 family ikut huhu....penuh la keta atuk tuh...aa time ni la kt hiway berpusu2 keta kerabat yg potong keta atuk emran...rupa2nye sultan johor tgh gering sgt time tu....n time kitorang dh sampai hotel, bila bukak tv, sultan dh mangkat....innalillah....wpun xdpt gi jenjalan n bersiar2 n bershopping2 sebab sume kedai diarahkan tutup utk berkabung, tp dptla jugak emran n family gi makan2 kt tmpt2 yg best sebab tmpt mkn je yg xtutup...hehehe...

Macho Boy

hehe...macho ke :-p xtau nk ltk title apa sebenanye :-D

Pakai Tudung Mama

geleboh sungguh tudungnye....sibuk sgt nk pakai tudung mama....abis dia tarik2 dr tempat sangkut tu....ha...amikla pakai kejap....
haha....tomei la pulak....mcm ni kot muka adik pompuan emran....kalau ada adik pompuan la nnt...hehehe
"aminn..." :-D

Main PS2 Dgn Cik Ya

hamboi-hamboi.....tgk kaki encik emran ittewww....
bersilang panggung yer.....
haa...pas dh penat "lawan" cik ya main bola, maka encik emran pun titoo....dengan lenanye....hehe...till now, emran sukala sgt tido meniarap...

Tunggu Ice Cream....

mana ice cream ni xsampai2 bah....
issh...lama btul la org ni buat...
alaa.....emran dh haus ni....
mmm abah....mcm ni la.....
apa kata kita minum bubu dulu! :-D hehehe

Naik Traktor @ The Curve



video

okies...welcome back...to me...haha...setelah lama menyepi, rasa2 mcm nk update sket2la...sebabnye...gmbr dh penuh dlm hp ni aa...hehe...lately dh bleh ngadap monitor lelama sket..so..here we gooooOOOoo... :-D