Thursday, February 26, 2009

Rice & Chicken

aritu mama masakkan nasi emran dgn ayam sket...best gak...ayam la katakan...hehe...semalam opah yg masakkan emran nasi & kentang...tp opah bubuh halia sket bg rs nasi tu sedap....byk emran mkn....opah masak lg sedap dr mama masak ek? hehehe :-D

Monday, February 23, 2009

Nasi Carrot

aritu try masak nasi carrot + kentang utk emran pulak....sedap... :-D

Big Baby Bee



igt lg x bj bee emran dulu? haa...ni la dia....bj ni dulu longgar & besar sket bila emran pakai....tp skang ni, dh jadi muat2 jek...hehe...dh xleh nk pggl little bee, kena pggl big baby bee lak....hehehe :-D

Emran Gi Ikea


hehe..tomei kan emran dlm bed tent tu...sebenanye masa masuk ikea nih, emran nyenyak tido...hehe...so mama emran, abah emran & mak ina emran jln2 la dlm showroom tuh....tp, sampai jek kt tempat katil budak2 nih, emran leh terjg lak....hehe...mcm tau2 jek dia dh sampai kt tmpt dia :-D pehtu, abah trus masukkan emran dlm katil yg ada tent nih...tersengih2 emran suka hehe....nk belikan tent ni utk emran, emran katil bujang pun xde lg...hehe..next time la emran ek :-D hehe

Makan2 @ BBQ Restaurant

aritu mak ina bawak emran gi makan2 kt restoran bbq....restoran ni kt jaya one, pj....best ayam dia...tp emran mamam mashed potato je la mcm biasa....hehe...ada lg gambor kt blog mama nnt ;-)

Friday, February 20, 2009

Apple & Oat

smlm mama buatkan emran apple & oat pulak....ikut apa yg ada kt umah...hehe...tp mama xblend oat tu bg halus dulu....so texture dia kasar sket....emran buat muka pelik jek bila dia nk telan....hehe....tp byk gk dia makan...separuh mangkuk tu la..lebihnya mama tolong makankan hehe....so next time, kalau nk buatkan emran oat ni, mama kena blend dulu oatnye bg jd halus sket...pastu baru bancuh dgn apple rebus & susu dia.... :-D mlm ni nk buat apa pulak ek....hehe

Thursday, February 19, 2009

Nasi Kentang

aaa...semalam mama buatkan emran nasi kentang nih....hehe...tengkiu to auntie nadia sebab share idea n resepi nih.... :-D tp mama buat extra kentang la pulak huhu....tambah dobot la emran nnt hehehe :-D xpe, skali skala je kan...hehe...nnt mama nk try resepi2 lain pulak....senang jek nk masak utk baby ni rupanye (emran leh pggl baby lg ke? hehe) tp disebabkan ni la first baby den, maka nye, cetek lah ilmu di dada...hehehe....tengkiu to sume yg bg idea & nasihat camne nk jaga baby ek ;-) hehe...tengkiu2... :-D

Panasla....Hehe

video

emran dah pandai tiru orang skang ni....kt umah, ada 1 kipas celcom, bila panas jek, orang amik la buat kipas diri sendiri...diam2, emran perati jek....lepas2 tu, bila dia dpt jek kipas, trus dia amik buat mcm nk mengipas gak...hehehe...pandai...tp orang pegang tangkai kipas, emran pegang mana dia suka jek hehe :-D

Tuesday, February 17, 2009

Mama Emran Xde Keje Hehehe

huhuhu....pembetulan, bukan xde keje yer....hehehe.....boring tahap gaban telah melanda opis mama emran arini.....so, utk release tension...mari kita main2 dgn image...hehehe...la la la la la :-D

Aysyah Rayhannah

aaa....sweet x baby ni....hehe....ni la dua pupu emran....anak pak gg....pak gg ni sepupu abah.....hehehe :-D nama dia aysyah rayhannah....aysyah baru setahun 2 bulan.....tomei kan....nnt bila pak gg dpt second baby, emran gi melawat okay....bleh jumpa aysyah skali... ;-)

Friday, February 13, 2009

Intai Apa Tu Aaaa....Hehehe

:-D emran intai kucing la mama....hehehe

Tuesday, February 10, 2009

Police

puas mencarik police ni kt merata c4, dari kl sampai la ke ktn.....akhirnye jumpa jugak kt c4 subang parade.....tp ada isu sket psl harga dia...huhu....sbb sume police & kawan2nye tu xde tag harga....toys lama kot....so bila sampai kt cashier, dia pggl supervisor dia mntk tgkkan kod harga....carik punye carik, dpt la bar kod tu....tp bila enter, dia tulih 24 hengget....supervisor dia ckp, harga dia 12 hengget...kitorang pun ye kan jek aa huhuhu....walhal kt rak tu dia tulih 21 hengget.....last2, supervisor dia ltk harga toys apa ntah...bila tgk bil, diorang caj 8 hengget jek police tu...hehehe....gila senang jek diorang ni main punch2 harga brg lama rupanye....rezeki emran la aritu ;-)

Chair Comey

Emran Mamam Biskut

Sedapnye.....!

video

Friday, February 6, 2009

Emran Reza @ Kota Kinabalu, Sabah

last weekend, emran gi KK dgn the whole family...kt entry bulan feb ni ada berjuta2 list gmbr2 emran kt sana..... :-D kalau rajin, jenguk2la :-D hehe....tp, bukan dkt sini jek, kt blog mama... kat blog atuk.... kat blog cik ya pun ada nnt...hehe :-D kalau mama dh siap buatkan, leh la gi jenguk2 kt sana jugak... ;-)

Kat Airport Kota Kinabalu

Dah Nak Balik KL

waa...bestnye rambut emran kena tiup angin ni..... :-)
tambah kuat pulak angin ni.... :-D
nak posing dkt tepi kolam kecik ni pun rambut jd tegak2 gak :-D hehe
layan je la angin ni.... :-D

Brought To You By Ogival

penaja utama ari ni...hehe :-D
cik ya goyang2 pelampung dia... :-D
ala...kalau pakai pelampung ni, tgn xsampai air la...hehe :-D

Mandi Lagi....!

jom cik ya....kita swimming... :-D
masa ni abah intro2 bagi emran kena air kolam dulu.....hehe
bila dah abis intro...apa lagi....kita manddiiiii...!!
gi sebelah sana pulak cik ya...
ala...xmo la naik pelampung...nak berenang sendiri la cik ya....bg uncle is je pelampung tu ek....hehe :-D

Tak Pakai Pelampung Pun Bessttttt Hehe

wah2....taknak pakai pelampung rupanye dia yer....
tgk tu....seronoknye dia nk turun dlm kolam.....
nah...lagi 5 minit aje yer.... :-D
olaiitt....mari kita splash2.... hehe :-D
model kolam renang pulak la....hehe