Monday, April 19, 2010

A & W @ KLCC

dh lama xpekena double float...sesekali pekena best juga....hehehe....tp utk emran, mestila beary meal dgn iced milo yer....hehe...

Emran Mamam Choc Mud Pie

aritu mama blaja buat choc mud pie....bila dh siap aje, emran la yg tukang rasanye dulu...hehe....tp yg plg dia suka, mamam fresh cream yg kt atas tu...hehe...

Breakfast Dengan Atuk

since atuk "pencen sebulan" ni, emran slalula dpt ikut atuk gi bfast....hehe...nnt bila atuk dh start keje balik, emran pun dh kena masuk taska kan....mmm...nnt emran bfast dgn kawan2 pulak la yer... :-)

Toddler and Baby Heat Rash (Prickly Heat)

As it's name suggests, heat rash is caused by the skin overheating. The sweat glands get blocked. It is also called prickly heat and miliaria rubra.

What does heat rash look like?

It usually affects the face or skin that is covered by clothing. There are small raised red spots that may look like small blisters. The rash is itchy - which is why it's called prickly heat - it feels like prickles under the skin.

Who gets heat rash?

It is common in babies but is also a rash that can occur in children.

What is the treatment of heat rash?

The only treatment is cooling and avoidance of overheating. Give your child a cool bath and use light cotton clothing that is not too tight.

Friday, April 9, 2010

I Love Banana...!

pantang tgk banana kt dapur opah, mesti dia nk jugak.....bukan 1, kalau leh selagi nampak la dia nk abiskan....hehe...uiks, mana leh abang.....xleh mamam byk2 sgt ok....skali mkn, 1 aje ok....hehe... :-p

ABC Exercise

video

mama & abah dh ajar emran main abc online ni since dia kecik lg dr skang ni.....masa memula dulu, bila denga je animals tu bebunyi, mesti dia suspen...hehe...siap nangis takut lg kalau bunyi yg mcm tiger ke...lion ke...then time amik video ni emran dh xtakut lg dgn bunyi2 tu...dia dh leh ikut abc tu siap dgn bunyi2 animals tu skali....& the latest improvement, skang emran dh leh siap nyanyi kuat2 part lagu abc yg last skali tu dgn lirik yg hampir 90% betul....& for sure, emran dh xtakut lg dgn animals2 tu sebab skang ni dia pulak yg siap "berlawan2" bunyi sape yg lg kuat...hehehe

http://www.fisher-price.com/fp.aspx?st=10&e=gamesLanding&mcat=game_infant,game_toddler,game_preschool&site=us

Friday, April 2, 2010

Baby With Bear/Ball Giveaway by Mummy Ayu

okies...to mummy ayu & judges....hehe...gmbr ni amik ms kol 3-4 pagi...emran tgh demam...tp dia still nk tito dgn ittew baby pooh kecayangan dia...hehe....very the chomel....haha...puji anak sendiri apa salahnye kan...hehehe ;-) well, to mummy ayu, hope this entry bleh memeriahkan lg giveaway u ;-) & good luck to me! hehe :-D

Nama : Muhammad Emran Reza bin Mohamad Shah Reza
Umur : 2 tahun

contest details di blog mummy ayu yer ;-) tq....