Wednesday, January 28, 2009

Anta Mak Adah @ Jalan Duta

ni emran gi anta mak adah dia kt terminal jalan duta.....emran siap makan roti krim jagung....minum air....sampai tito tunggu bas mak adah sampai....hehe...nasib baik ada bas mak adah tu....kalau x, kena gi sri iskandar la emran aritu dgn abah....hehehe :-D

Friday, January 23, 2009

Emran The Little Tiger

Bye Bye....!

video

emran dh pandai bye bye org.....tp bukan everytime nk gi jalan jek.....everytime org say bye2, mesti emran bye2 tgn dia gak...hehehe.....even dkt toys dia pun dia bye2 gak....hehehe...tp tomeeii sgttt.... ;-D

Tuesday, January 20, 2009

Emran & Red Hp

mm..emran nk col abah la....
eloo....elooo....abah ada x....?
ish abah ni xnk jawab pulak....abah gi main futsal ke ni....
mmm try lagi skali la..... :-D hehehe

Emran Tunduk Malu

video

hehe...emran ada 1 perangai yg comey since dia umur bape bulan ek...xigt sgt....tp perangai dia yg ni....kalau orang yg dia jarang jumpa or dia xkenal tegur dia....kadang2, emran akan tunduk malu mcm dlm video tu...hehehe....then, kalau kena tegur dgn suara kuat pun, kadang2 emran tunduk merajuk mcm tu gak :-D hehe....tomei kan....tp masa amik video ni, emran bukan kena tegur dgn org or kena marah pun....masa ni cik yin dia buat2 ada org call dia dgn hp....pastu bila cik yin nk bg hp kt dia...dia tunduk2 gitu pulak....lama lak kali ni...hehehe....bila org gelak jek tgk perangai dia, dia tunduk lg....camne nk abis gelak....tomei sgt dia buat gitu....hehehehe :-D

Monday, January 19, 2009

Jalan2 @ Kajang

time ni emran ikut mama & abah gi makan sate hj samuri kat kajang...
tp emran xleh mamam sate lagi....
haaii...bila la saya boleh nk mamam btul2 ni....hehehe... :-D

Saya Suuuka Amik Gambar...! Hehe

Friday, January 16, 2009

Ikut Atuk Gi C4

memula mlm td atuk igt nk gi pasar malam.....pastu bila sume org dh siap, tetiba atuk nk gi c4 pulak, nasib baik emran dh hensem cik ya siapkan.....hehe :-D ni gmbr masa tgh tunggu ikan atuk, org tu siangkan.....sempat berposing dgn acu jap :-D oo yer, mlm td ms nk cr trolley, susah btul nk jumpa yg ada seat utk baby tu....kebanyakkan dh patah....truk btul la....camne la leh patah....dia dh tulih kt situ, utk baby sampai berat 15 kg jek....kalau xde seat tu susah gak nk dukung emran sambil shopping bwk trolley....mm...

Kena Masuk Dalam Beg Pulak

mlm td emran sibuk sgt nk main beg cik ya dia....last2, cik ya masukkan emran dlm beg tu trus....hehehe :-D
berjaya melepaskan diri :-D

Jom Gi Jalan2 Uncle Is....

wokey...uncle is nk gi mana? meh emran bawakkan :-D

Wednesday, January 14, 2009

Mama & Emran

Dah Pandai Bediri

ni stunt emran skang ni....hehe....emran dh pandai bediri kalau dia dpt gayut tgn dia kt mana2...tp kena tgk2....sebab kdg2 emran pandai duduk dulu bila nk pusing....tp kdg2 emran main pusing jek....hehe...

Tunggu Mama Masak


masa ni emran nangis kalau ltk dia kt bwh....abah ajak dia main pun emran xmo...last2, mama soh abah ltk baby chair ni kt lorong nk gi dapur hehehe....biar emran nmpk mama tgh masak....kalau dia xnmpk mama, alamat menangis lg la budak bucuk ni....
" ini abc saya " hehe :-D

Thursday, January 8, 2009

Emran Ada Big Car

mama nk amik pic emran main big car ni....
ala...emran main la kt bwh jap...jgnla dtg kt mama... :-D
aaa....kn comei posing mcm tu...hehe
big car ni cik ya dia jumpa kt umah opah.....car sape ek nih? ntahla....cik ya punye la kot kecik2 dulu....hehe....jadi hak milik emran la plak skang ni :-D

Tuesday, January 6, 2009

Jatuh Cinta Dgn Gambar Nih....hehehe

my lovely baby & loving hubby
dua2 tunjuk lesung pipit ek....hehe...

Budak Tomei Gi Beli Cendol

ayoo....lambat pulak cendol nih....
mm...meh sini abah peluk dia dulu....hehe... ok...pas kena peluk, baru leh main benda lain :-D
ni bodyguard emran bg xjatuh dari atas meja tuh....hehe
tgk tu....dok elok2 la bucuk mama nih.....

Jalan2 Dkt Mid Valley

budak tomei gi jalan2 dkt mid valley...
opah, cik yin & acu qia pun ikut....diorang nye agenda la nih....hehe
ooo abahnye pun belang jugak ye aritu...xperasan pulak....hehe...

Emran Drive Lori

video

Naik Lori @ Mid Valley

waa....bestnye dapat naik lori nih....
ppsstt...abah....carik parking lama2 sket ek....hehe
(masa ni abah tgh gi carik parking....
emran main lori dgn mama, opah, cik yin & acu qia....hehe)
ok...mula2 kita pusing kiri.....
wokeehh.....pastu kita pusing kanan pulak.....yeah yeah....
eh eh....mama ni...jgnla duduk kt dpn tu....emran tgh bwk lori nih....hehe

Si Tomei Kami

tunjuk lidah, sampai nampak lesung pipit dia...
hehe...tomeinye.....
ni gigi saya....ada dua batang..... :-D
anak mama & abah

Sunday, January 4, 2009

Main Stereng Abah Pulak

masa ni, mama & emran tgh tunggu abah gi settle hal insuran jap...
masa dlm keta tu, emran xmo dok diam....dia asik nk panjat2 seat abah jek....

last2, mama letak jek dia kt seat abah...rupa2nye dia nk drive hehe....abes stereng tu dia pusing2....mcm bwk lori pulak...besau btul stereng emran kali ni....hehehe

My First Jeep

haha...aritu masa dkt umah opah ngah, teluk intan, abah & mama tgk emran suka pulak main dgn car anak jiran tu :-D so, abah try belikan 1 jeep utk emran..... mmg emran suka main tolak2 jeep tu...tp yg paling emran suka, pusing2kan roda jeep tu, buat mcm pusing stereng...hehehe

ala la la.....tomeinye dia sengih.....hehehe...suka ek dpt jeep :-D
mmm main la elok2 yer....budak bucuk ni....hehe :-D