Monday, May 5, 2008

Jaundice



Emran kena kuning (jaundice). Lepas nurse DBKL yang datang tgk dia , nurse tu cakap kuning dia mcm kuat, so nurse buat surat untuk buat check up kat GH KL, tapi abah Emran bawak pegi Pusat Perubatan Naluri jugak. Lepas check dengan Dr., dapat result petang tu jugak. Dr. kata reading juandice dia 251, dari 170 (standard). So, kene tahan Emran untuk treatment ultraviolet. Naluri akan call untuk inform bila Emran boleh discharge. For the first time abah Emran baru tau darah dia jenis B positive hehe.. Tu pun sbb tau Emran jenis darah yang sama. Mama dia O. Abah Emran takut jarum sket hehehe... Syyyyyy... Nangis mama Emran lepas hanta dia, ye la rase macam hilang something kan. Sedih jugak tgk Emran, tapi yg penting dia sihat nanti. Kena la sabar cara mcm mane pun.

4 comments:

Shahida said...

darah anak mmg akan sama dgn darah ayah...nor & family semua darah O...

Shahida said...

tak tau pulak kalau ada anak yg akan ikut darah ibu...ada ke?

reza-nani said...

tak sure lak nor.. penah denga citer baby boy kalau lain darah dari mama dia mmg senang kene juandice.. takde experience lagi la pasal ni...

emran reza said...

of course ada yg akan ikut darah ibu..kn dh blaja masa form 5...anak2 akan dpt either darah mamanye, atau papanye....my siblings 3 ikut darah ayah, 1 ikut darah ibu...bukan sume ank akn ikut drh ayahnye je...